- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Társadalom

Article images

Gyerekek, mobiltelefon, számítógép

A mobiltelefon- és számítógép-használat a gyerekek körében is egyre elterjedtebb: legtöbben már egészen kisgyerekkorban használják ezeket a készülékeket. Ártalmas lehet ez a gyerekek számára? Mennyire használják megfelelően, tudatosan?

Article images

Védőoltás a szabadkai egyetemistáknak is

Azok a hallgatók, akik szeretnék felvenni a védőoltást, a fővároson kívül más városokban is a helyi hallgatói poliklinikákon jelentkezhetnek a vakcina felvételére – közölte csütörtökön Branko Ružić oktatási miniszter Belgrádban. Egyelőre azonban nem tudni, hogyan zajlik majd az oltás a szabadkai egyetemista kollégiumokban – tudtuk meg a szabadkai Bosa Milićević kollégium titkárságán.

Article images

Női és férfi szerepkörök a családban?

Vajon ciki, ha az apuka pelenkáz, vagy ha néha ő törli le a port a tévéről? Vagy mi a helyzet az örökös vitatárggyal, hogy ki viszi le a szemetet? Baj, ha anya is kisautózik a gyerekkel? De mi volt 100 éve a megszokott és a normális a férfi és női szerepkörökben? Mennyiben változott mindez?

Article images

Egy csepp vér mindenkiért

Véradást szerveztek a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. Az eseményt 2006 óta évente kétszer tartják meg.

Article images

A nap, amikor a magyarok szíve egyszerre dobbant

Magyarország egyik legmeghatározóbb eseménye az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc, amelynek célja a függetlenség és sajtószabadság kivívása volt.

Article images

Mit ünneplünk március 8-án?

Sokan csak úgy tekintenek március 8-ára, hogy ezen a napon a férfiak virággal kedveskednek nő ismerőseiknek. Miről is szól valójában a nemzetközi nőnap? Ennek az ünnepnek is egész történelme, sokak szerint pedig mély üzenete és tartalma van.

Article images

Nyílt nap az MTTK-n!

Nyílt napot tartott a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar szombaton. Több mint 50 középiskolás vett részt a tájékoztató jellegű eseményen. A jelentkezők számos információ mellett élményekkel is gazdagodtak.

Article images

Az élet másképp

Az emberek többsége ma már eltávolodott a természettől, pedig a négy falon túl sokkal érdekesebb és gazdagabb világ vár ránk, mint gondolnánk. A magyarkanizsai Kiss Bús Anita mesélt nekünk a természetközeli élet szépségeiről, az ember és a lovak rejtelmes kapcsolatáról.

Article images

Nem mindig a szomszéd fűje a zöldebb

Az EcoKarma egy fiatalokból álló csoport, akik úgy érezték, nem nézhetik tovább tétlenül, hogy az emberek mit tesznek a környezetükkel. Interjúalanyom a csapat egyik tagja, Cvitkó Beatrix, 23 éves csantavéri fiatal. Beatrix művészeti középiskolát fejezett, majd Szegeden folytatta tanulmányait, most pedig az első tetováló üzletét szeretné megnyitni. Mindezek mellett szeret fényképeket és videókat készíteni.

< < 1 ... 8 9