- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pexels

Adományozzunk a rászorulóknak!

Kovács Laura

2022. 04. 13. 19:15

A szegénysorsú kisgyermekes családok számára Szabadkán és környékén folyamatosan zajlik az adománygyűjtés. Ezért aki teheti és szeretne adakozni, megteheti több helyszínen is: a Caritas Zmaj Jovina 20-as szám alatti székhelyén, illetve minden szabadkai plébánián, valamint a nagycsaládos egyesületek gyűjtőpontjain (Szabadkán a Smile, Hajdújáráson pedig a Kolibri).

Ric Gáborral, a szabadkai Caritas igazgatójával beszélgettünk a szervezet feladatáról, illetve arról, hogyan segíthetünk a rászoruló kisgyermekes családokon.

Cikk kép

Milyen adományokat várnak? Tanszerek, élelmiszer... Mi az, amire leginkább szükség van?
- A pelenkát például mindig keresik, és nekünk nem igazán szokott lenni. Gyermektápszerre is nagy szükség van, hiszen ez óriási kiadás egy szegényebb sorsú kismamának. Tanszerekre nincs olyan nagy igény. Ez nagyon érdekes, de azt valószínűleg másképp oldják meg az emberek... A ruházati cikkek mindig jól jönnek, a cipők is nagyon fontosak. Múltkor például volt egy olyan eset, hogy nem mentek a gyerekek iskolába, mert bejött a tél, és nem volt cipőjük.

Cikk kép

- Mondjuk el tehát még egyszer, hogy az adományozni kívánók hol jelentkezhetnek? Hol vannak ezek a gyűjtőpontok?
- A Caritasba is be lehet hozni, Zmaj Jovina 20-as. Minden plébánián le lehet adni őket, hisz a plébánosok is nagyon sokat segítenek... Azután itt vannak a nagycsaládos egyesületek. Szabadkán a Smile, ők kifejezetten a nagycsaládosokra összpontosítanak. A Kolibri pedig Hajdújáráson gyűjti az adományokat a rászorulóknak.

Forrás: Newsroom Communicator