- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Bulik és szigorítások

Pápista Annamaria

2021. 11. 07. 16:56

A középiskolás és egyetemista diákok életében fontos a szórakozás. Azonban a koronavírus megjelenése óta a szórakozási lehetőségek jelentős mértékben korlátozva vannak. Hogyan vélekednek erről a fiatalok?

A korábban életbe lépett szigorítás magába foglalta azt, hogy azok az emberek, akik nem rendelkeznek oltási igazolvánnyal, csak tíz óráig tartózkodhatnak a szórakozóhelyeken. Ezután a szigorítás már este nyolc óra után lépett életbe. Vajon mit gondolnak erről a fiatalok?

Szekeres Karina az óbecsei Közgazdasági-kereskedelmi Középiskola harmadik osztályos diákja szerint az intézkedések nagyban korlátozzák a fiatalok szórakozási lehetőségeit.

— Véleményem szerint ez a helyzet nagyon rossz, mivel kevesebb időt tudunk bulizni. Én inkább elmegyek tíz óráig, minthogy otthon üljek, és unatkozzam. Így azokkal az ismerőseimmel is tudok találkozni, akikkel egyébként nem igazán.

Károlyi Gabriella, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar első hallgatója a házibulik híve.

— Nekem nem éri meg, hogy kisminkeljem magam és felöltözzek úgy, hogy csak tízig tart a buli, akkor inkább elmegyek egy jó kis házibuliba. Tekintettel arra, hogy felvettem a védőoltást, lehetőség szerint elmennék bulizni, még ha szűkebb baráti körrel is. Ha erre nincs lehetőség, akkor tíz után folytatjuk házibuli keretei között.

Valtner Hunor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola tanulója szerint a szigorúbb intézkedések célja, hogy az egyetemistákat arra ösztönözzék, hogy vegyék fel minél nagyobb számban a védőoltást.

— Szerintem ez a megelőzés szempontjából irreleváns, ezzel csak azt akarják elérni, hogy a fiatalok nagyobb számban vegyék fel a vakcinát. Én nem venném fel a védőoltást csak azért, hogy elmehessek bulizni.

Rövid körkérdésünk alanyai mindannyian fontosnak tartják, hogy legyen lehetőségük a szórakozásra, barátkozásra. A szigorító intézkedésekkel szűkülnek ezek a lehetőségek. Emellett hallhattunk olyan véleményt is, hogy nem vennék fel a védőoltást csak azért, hogy bulizni mehessenek. A szórakozóhelyeken bevezetett korlátozások miatti hiányt házibulikkal pótolják.

Forrás: Newsroom Communicator