- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Cipősdoboz akció Vol.10

Nyúl Sámuel

2021. 10. 25. 19:50

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium idén is megszervezi cipősdoboz-gyűjtési akcióját. A diákok számítanak az adományozó szándékú emberek segítségére: alapvető tisztálkodási szereket, felszerelést gyűjtenek, de pénzbeli támogatással is hozzá lehet járulni az akcióhoz.

Pénteken Nyúl Zoltán, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat vajdasági munkatársa útjára indította a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium karácsonyi csomaggyűjtési akcióját. Előadásában elmondta, mi a Baptista Szeretetszolgálat feladata, és elmesélte, hogyan és mikor kezdődött az iskolában az akció, hogyan nőtt évről évre.A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban már 10 éve gyűjtenek cipősdobozokat. Az akció egy osztály kezdeményezésére indult, mára több osztály összefogásának gyümölcse. A csomagokat a diákok önkéntesen gyűjtik, válogatják és osztják szét, ezután pedig eljutattják a szórványban élő, szegénysorsú gyerekeknek.Az akcióhoz bárki csatlakozhat, akinek van egy üres cípősdoboza. Az adományokat szívesen várják mindenkitől, nemcsak kész csomagokat várnak. Alapvető tisztálkodási szereket, iskolai felszerelést, rágcsálnivalót gyűjtenek, illetve pénzbeli támogatással is hozzá lehet járulni az akcióhoz.Egyébként a már hagyománnyá vált jótákonysági akcióhoz eddig több magánszemély, iskola és vállalkozás is csatlakozott. A múlt évben a járványügyi nehézségek ellenére is több mint ezer doboz gyűlt össze. Az akció lebonyolítói ebben az évben is számolnak a járvánnyal, de gondoskodnak is a helyzetnek megfelelő megoldásokról a csomagok összegyűjtése és szétosztása terén.

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar idén is gyűjtőpontja a cipősdoboz akciónak. Hallgatói és a Kar munkatársai egyaránt hozzájárulnak minden évben, hogy az adománydobozok száma gyarapodjon.

Forrás: Newsroom Communicator