- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pixabay

Egy jegyzet a bevásárlólista hátulján

Kovács Laura

2022. 04. 04. 14:16

Számos gondolat kavarog a fejemben, ami a bevásárlólista összeírása közben jutott eszembe. A papír hátuljára fel is írom, csak el ne felejtsem anyunak odaadni a listát, ha megy a boltba. Jaj, elcsöppen az orrom! Hol van a zsebkendő?!

Ma nem igazán érzem jól magam. Folyik az orrom, köhögök, talán még lázam is van. Mi lehet velem, csak nem Covid? Ugyan, miket beszélek, már nincs is Covid. Ez csak egy kis megfázás. Mindenesetre elmegyek az orvoshoz... de mégis mivel menjek el, ha megdrágul az üzemanyag? Szerintem felülök a biciklire, az legalább nem fogyaszt sokat. Csak az én energiámat.
Menekültek, koronavírus, oltás, most pedig a háború. Mindig jön valami új és idegen dolog. Az emberek félnek az ismeretlentől, ezért kelt minden új történés ekkora pánikot bennünk. Félünk, hogy mi lesz holnap, mi fog történni. A maszkot leváltotta az üzemanyag drágulás. Most, hogy már úgy gondoltuk, semmi sem gátol bennünket abban, hogy utazzunk, nyaraljunk... most nem lesz pénzünk benzinre. Hiszen talán mégsem most kellene világot látnunk, amikor üzemanyagválság van! Ez az áremelkedés nagy felháborodást keltett, számos mémet és videót idézett elő a közösségi oldalakon. Először jön a pánik, hogy üzemanyag nélkül maradunk, és órákat várunk a töltőállomás előtt a sorban... majd attól félünk, hogy nem lesz pénzünk megtankolni az autónkat. Vajon ezután mi lesz a következő, megint valami új vírus, vagy lassan a kenyér is annyiba fog kerülni, mint egy liter benzin?
A nagy jegyzetelésben elfelejtettem, hogy épp a bevásárlólistámra firkálgatok. Felnézek és látom az ablakból, hogy anyu épp indul a boltba. Gyorsan utánaszaladok a listával és egy maszkkal. Jaj, már nem is kell maszk!
- Kislányom mi ez a sok firka a papír hátulján?
- Semmi, semmi... tudod, spórolni kell a papírral. El ne felejts zsebkendőt hozni, még mindig folyik az orrom! De ha már mész autóval, elvinnél az orvoshoz?

Forrás: Newsroom Communicator