- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

VIFÓ Education

Kitartás + fejlődés = siker?

Király Adrián

2021. 12. 13. 00:14

A kitartás és a fejlődés mindennek a titka - vallja Balassa Emese, aki szerint kellő kitartással és folyamatos fejlődéssel nagy dolgokat lehet elérni. A fiatal nyelvtanár volt a 10. Vajdasági Ifjúsági Konferencia egyik vendége.

A Vajdasági Ifjúsági Konferencián olyan sikeres fiatalok mutatkoztak be a pályakereső fiataloknak, akik már valamilyen pályán "befutottak", vagy legalábbis számottevő sikereket könyvelhettek el. Balassa Emese spanyoltanár és vállalkozó az online tanításról és a saját vállalkozásáról mesélt az érdeklődőknek.- Annak idején miért választottad a spanyoltanári hivatást?

- Az általános iskola végén volt egy-két olyan spanyol sorozat, amit nagyon szerettem nézni, így már kiskoromban beleszerettem a spanyolba. Utána pedig a középiskola alatt is tanultam, és így egyenes út vezetett az egyetemre. Nagyon szerettem volna elsajátítani a nyelvet.

- Pontosan milyen jellegű vállalkozást vezettek a vőlegényeddel közösen?

- Szabadúszók vagyunk mindketten, egyrészt online nyelvtanítással foglalkozunk, magyart és spanyolt tanítunk, de fordítást is vállalunk, sőt élménypedagógiával kapcsolatos csapatépítéseket, képzéseket tartunk, mindemellett pedig élménypedagógiában használt eszközöket adunk bérbe.

Mi ösztönzött titeket arra, hogy saját vállalkozásba kezdjetek?

- Szerettünk volna olyan életformát kialakítani, amely lehetőséget ad az utazásra, hiszen mindketten nagyon szeretünk utazni. Mindenképpen online munkában gondolkodtunk, ezért egyértelmű volt, hogy online nyelvtanításba fogunk kezdeni.
Összegyúrtuk a vállalkozásba azokat a dolgokat, amikben jók vagyunk, ezért áll ilyen sok lábon, illetve ezért van ilyen sok szolgáltatásunk.
- Az előadásban említetted, hogy biztató környezetben nőttél fel. Mit értesz ez alatt?

- Támogató környezetből jövök, vagyis olyan családban nőttem fel, ahol állandóan arra biztattak, hogy fontos megtalálnom, mi az, amit szeretek csinálni. Hogy egykor majd az legyen a munkám, amit valóban szeretek. Biztattak arra is, hogy merjek belevágni dolgokba, merjem kipróbálni magam, hogy a végén ott kössek ki, ahol akarok, hogy azt csináljam, ami valójában a hobbim is.

Szerinted mi a siker titka?

- A siker titka az, hogy megtaláljuk azt a munkát, amit szeretünk csinálni, és akkor ez kitartást fog adni. A kitartás és a fejlődés szorosan összefügg egymással. Ha szereted azt, amit csinálsz, folyamatosan fejlődni fogsz benne. Másrészt, tudatosság is kell a sikerhez, mert nagyon gyorsan változó világban élünk. Bármikor bármi közbejöhet, ezért nagyon fontos, hogy tudjunk váltani.Mi a véleményed az online oktatásról?

- Az én véleményem kicsit eltérőbb a többitől, mert én nagyon szeretem. Én személy szerint azt érzem, hogy amióta online tanítok, sokkal kreatívabb tudok lenni, nagyobb szabadságot tudok megélni tanárként, mint korábban. Főleg a járvány miatt, de egyébként is folyamatosan jelennek meg új platformok, amelyek nagyon érdekessé tudják tenni a tanítást. Azt gondolom, hogy a távoktatás lehetősége megkönnyíti a tanárok helyzetét. Éppen ezért arra bátorítanám őket, hogy igyekezzenek minél jobban kihasználni az online platformok nyújtotta lehetőségeket.

Forrás: Newsroom Communicator