- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Kommunikátor szakos hallgatók Budapesten

Gábor Tímea

2023. 06. 07. 09:43

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar kommunikátor szakos hallgatói két izgalmas napot tölthettek el Magyarország fővárosában. Rengeteg helyre eljuthattak, és sok tapasztalattal gazdagodtak.

Május 3-án szerdán 6 órakor indultunk Szabadkáról. A megérkezést követően rövid látogatást tettünk a Károli Gáspár Református Egyetemen, betekintést nyerhettünk néhány ott zajló órába, megismerhettük Sipos Júliát, akinek több rádiós riportját is elemeztük a tanóráink alatt. A felújított könyvtárakat is végigjártuk, majd néhány mondatban ismertették velünk a Károlyi-Csekonics Palota történetét.

Cikk kép

Cikk kép

Ezután elsétáltunk a Loyola Café és Étteremhez, ahol megebédeltünk. Az étkezés után meglátogattuk Budán a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, ahol szívélyes vendéglátóink szintén körbevezettek bennünket. Megtekintettük az intézet oktató TV-stúdióját és vezérlőjét, beszélgettünk néhány tanárral, diákkal. A sok hasznos információ után a szállásunk felé vettük az irányt, majd mindenki kapott időt, hogy elhelyezkedjen és egy kicsit pihenjen. A szabadidő 18:40-ig tartott, amikor együtt elsétáltunk a Radnóti Színházba, a Kályha Kati című előadásra. Másnap, csütörtökön reggel 8 órakor indultunk meg az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) épületéhez. Megtekinthettük az előtérben a régi eszközöket, amelyekkel dolgoztak a televíziózás fénykorában, fényképezkedhettünk a TV-Macival és Süsüvel, a sárkánnyal, illetve betekintést nyerhettünk a Családbarát című műsor és a híradó stúdiójába, valamint annak elkészítési folyamatába.

Cikk kép

Cikk kép

Cikk kép

Végezetül ismét a Károli Gáspár Református Egyetemre mentünk, ahol megismerkedhettünk Ferenczi János stúdióvezetővel, akivel beszélgettünk a rádiós műsorvezetésről, illetve ki is próbálhattuk magunkat a mikrofonok előtt. Majd Kutai Gergely mestertanár vezetésével a Televíziós stúdiót is megnéztük, és kipróbálhattuk az eszközöket, amelyekkel dolgoznak. Közelebbről is megismerhettük a különböző technikai eszközöket, és kipróbáltuk milyen a kamera előtt és mögött szerepelni. Sok élménnyel és rengeteg szakmai tapasztalattal gazdagodtunk ebben a két napban.
Ezúton szeretnénk megköszönni Tari János tanár úrnak, aki kirándulásunk szervezője-tervezője volt, és aki jó házigazda módjára kalauzolt bennünket a különböző helyszíneken.

Cikk kép

Cikk kép

Cikk kép

Forrás: Newsroom Communicator