- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Nyílt nap az MTTK-n!

Sörös Viktória

2021. 03. 06. 17:20

Nyílt napot tartott a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar szombaton. Több mint 50 középiskolás vett részt a tájékoztató jellegű eseményen. A jelentkezők számos információ mellett élményekkel is gazdagodtak.

Az esemény az egyetem dísztermében kezdődött, ahol a Kar vezetősége köszöntötte az érdeklődőket. Ezt követően a Hallgatói Önkormányzat tagjai játékra invitálták a résztvevőket. A foglalkozás után a járványhelyzetre való tekintettel két csoportba osztották őket, így felváltva különböző programokon vehettek részt.A felvételizni kívánók júniusban négy szakra jelentkezhetnek, mégpedig okleveles kommunikátornak, tanítónak, óvodapedagógusnak és nevelőnek. Károlyi Gabriella és Balázs Zita már biztosan az MTTK-ra fog jelentkezni.

Károlyi Gabriella, Óbecse: – Okleveles tanítónak szeretnék jelentkezni. Azért akarok erre az egyetemre járni, mert látom, hogy nagyon jó a hangulat, és az emberek segítőkészek. A jövőben szeretnék gyerekekkel foglalkozni, itt Vajdaságban. Úgy gondolom, ha itt is birok tanulni, nem kell külföldre mennem.

Balázs Zita, Topolya: – Okleveles kommunikátor szakra akarok jelentkezni, mert nagyon szeretek az emberekkel kommunikálni, ebben szeretnék tovább fejlődni. A jövőben szeretnék műsorvezető és újságíró lenni.

A Nyílt napon több felsőéves is részt vett. Az érdeklődők kikérdezhették őket tapasztalataikról.

Lakatos Dániel, harmadéves hallgató, MTTK: – Azért iratkoztam erre az egyetemre, mert rájöttem középiskolás éveimben, hogy jól el tudok magyarázni dolgokat. Továbbá mindenképp magyarul szerettem volna tovább tanulni. Mai napig nem bántam meg a döntésemet.A kar elméleti, valamint gyakorlati tudást is tud nyújtani a hallgatóknak – hangsúlyozta az egyik tanársegéd, Kovács Cintia. Mint mondja, az egyetemen szerzett tudást könnyen beépíthetik a munkájukba.

Kovács Cintia, tanársegéd, MTTK: – Szerencsésnek érzem magam, mert itt faragtak belőlem tanítót, pedagógust. Az összes tudást, amit itt kaptam, át tudom adni az én jelenlegi és jövőbeli hallgatóimnak. Mindenkit arra buzdítok, hogy jelentkezzen, mert számtalan lehetőség van nálunk.

Az egyetem keretein belül nagyon sok ösztöndíj és cserediák program várja a hallgatókat. Ilyenek például a Makovecz, az Erasmus, vagy a Ceepus-nemzetközi csereprogramjai. Ezeken kívül az elsőéveseket már a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíja is várja.

Prof. dr. Takács Márta, nemzetközi kapcsolatokkal megbízott dékánhelyettes: – Ez a közösség igényli azokat a szakembereket, akik a Tanítóképzőből kerülnek ki. Nemcsak az oktatás területén, hanem nagyon sok más területen is. A munkaerőpiacon biztos megállják helyüket. Miért kell itthon tanulni? Azért, mert nagyon sok lehetőséget biztosít az, hogy kis közösségben vagyunk. Minden olyan programhoz előbb juthatunk hozzá, mint hogyha egy nagy egyetemen tanulnának külföldön, akár csereprogramokról, akár ösztöndíj programokról van szó.

Az esemény végén az MTTK Band búcsúztatta az érdeklődőket. Ezt követően a vezetőség ajándékcsomagokat osztott ki.

Forrás: Newsroom Communicator