- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Rajzverseny a koraszülöttekért

Horti Krisztina

2022. 12. 28. 20:21

Képzőművészeti vetélkedőt hirdetett a Zentai baba-mama klub a koraszülöttek világnapjához kötődően óvodás és általános iskolás gyermekeknek.

Molnár Cecília, a felsősök kategóriájában lett díjazott, szívesen mesélt arról, honnan hallott az eseményről, miért jelentkezett a versenyre, és hogyan zajlott a felkészülés.

Molnár Cecília, 2. helyezett, Petőfi Sándor Általános Iskola:
- A versenyről anyukám szerzett tudomást egy ismerősétől, aki a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központban dolgozik. Közel áll hozzám a dolog, mivel én is korábban érkeztem, igaz csak 3 héttel korábban, de maradandó gondom maradt. A látásommal van gond, egy életen át ezzel küzdök majd. Mégis kedvenc időtöltésem a rajzolás. A sors érdekessége, hogy kedvenc színem a lila, az egész szobám lila, és csak nemrég tudtam meg, hogy a koraszülöttek színe is a lila. A tanulság talán az, hogy a hátrányom ellenére szerető szüleim támogatásával, sok harccal és lemondással, de jól boldogulok. A felkészüléskor a tanárnőm épp beteg volt, de azt tanácsolta, igaz történetet rajzoljak, így megrajzoltam saját történetemet képregényként úgy, ahogy szüleimtől hallottam.

Tomić Edina, a Zentai baba-mama klub elnöke, programszervezője beszélt a céljaikról, a meghirdetett pályázatról, a pályázati eredményekről és a kiállításról.

- A Zentai baba-mama klub 2017 eleje óta működik, azzal a céllal, hogy egy olyan közösség jöjjön létre, amely összefogja a családokat és a gyermekvállalást fontolgató vagy annak kapujában álló párokat. Az egyesület szívügye, hogy a családok támogatást kapjanak, hogy megfelelő, hiteles információkhoz jussanak, bizonytalanság esetén legyen hova fordulniuk.
Az elmúlt évek alatt kb. 400 programot valósítottunk meg, ezeknek összesen csaknem tizenhatezer résztvevője volt, a közösségi oldalunknak pedig már több, mint húszezer követője van. A legutóbbi pályázatra a résztvevők a műveiket a zentai múzeumba küldhették. Összesen 89 alkotás érkezett. 3 x 3 helyezés volt: ovis, alsós, felsős korosztályban oszottunk ki díjakat. A nyeremények rajzeszközök és gyerekkönyvek voltak.

A díjazottak
Óvodások: 1. helyezés: Szőke Dorka (Kishegyes), 2. helyezés: Tóth Ádám (Kishegyes), 3. helyezés: Kátai Elza (Kishegyes), különdíj: Bálint Zoltán (Zenta)
Általános iskolás alsósok: 1. helyezés: Bakos Éva (Temerin), 2. helyezés: Aranyos Tifani (Tóba), 3. helyezés: Kiss Tamás (Zenta), különdíj: Nagy Zsófia (Csantavér)
Általános iskolás felsősök: 1. helyezés: Tót Horgosi Anna (Zenta), 2. helyezés: Molnár Cecília (Zenta), 3. helyezés: Pósa Tara (Zenta)

Forrás: Newsroom Communicator