- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pixabay

Új év, új én?

Tóth Zsuzsanna

2022. 12. 28. 20:16

Amikor közeledik az új év, már nagyban gondolkodunk azon, hogy miben és hogyan is tudnánk változtatni. Abban reménykedünk, hogy a következő év más lesz, mint az eddigiek.

Ijesztően kevés maradt hátra az évből. Ilyenkor mindenki azon gondolkodik, hogyan is múlhatott el ilyen gyorsan ez az év is? Az emberek átgondolják az eddig történteket, és kíváncsian várják, hogy mit hoz az új év. Ilyenkor megjelennek a jól ismert újévi fogadalmak. Ki ne hallott már volna róluk?
Az emberek általában pezsgőbontás után tesznek egy vagy több fogadalmat. Ez mindig valami pozitív változáshoz kötődik. A leggyakoribb fogadalmak manapság: több edzés, egészséges életmód bevezetése, több pénz spórolása, dohányzás elhagyása... A végtelenségig lehetne sorolni, lehet az szinte bármi.
Engem viszont nem hagy nyugodni egy kérdés, amin újra és újra elgondolkodom ebben az időszakban: miért pont január 1-én akarjuk a változást? Persze, ez szinte már hagyomány. A korábbiakban én magam is tettem ehhez hasonló ígéreteket saját magamnak. Az is igaz, hogy ha valaki változni akar, jobb emberré szeretne válni, az minden bizonnyal szép és dicséretes. De ha az ember hoz egy döntést, elhatározza, hogyan is szeretne élni a jövőben, akkor miért nem cselekszik előbb? Az év utolsó hónapjaiban, heteiben egyre több olyan mondat hangzik el körülöttünk, hogy ,,Majd az új évtől..." vagy ,,Új év, új én!", de miért vár mindenki?
Talán azért, mert az emberek sokszor nem tudják, hogy hogyan és mikor kéne belekezdeni egy új életmódba. Vagy csak halogatnak? De olyan is előfordul, hogy ha valaki például egy káros szenvedélyről szeretne lemondani, akkor azt az utolsó pillanatokban még ,,kiélvezi", mert utána úgyis felhagy vele. Szerintem, ha az ember valóban változtatni szeretne, akkor azt nem kell ilyen módon időhöz kötni. Mi van akkor, ha már az év elején füstbement tervvel áll szemben? Hagyja az egészet, és vár a következő évig, mert ezt már úgyis elrontotta? Én úgy gondolom, hogy próbálkozni és küzdeni mindig kell. Ha valamit elhatározunk, tartsunk ki melette. Ne hátráljunk meg, ha valamit elrontottunk, inkább igyekezzünk kijavítani a hibát.
Az új évben törekedjünk arra, hogy merjünk lépni bármelyik nap. Legyünk bátrak és sikeresebbek lépésről lépésre!

Forrás: Newsroom communicator