- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Workspace

Van élet média nélkül?

Rózsa Krisztina

2022. 01. 24. 20:47

Olykor rám tör a felismerés, mennyi időt töltök a közösségi oldalakon tanulás közben. Csak rápillantok a telefonomra... Végül több mint fél óráig csak a kijelzőt nézem, üzeneteket írok... Megnézek egy képet, amit átküldtek... Amikor pedig az órára pillantok, kénytelen vagyok arra gondolni, mennyivel előrébb juthattam volna a dolgaimmal, ha nem így töltöm el az időmet.

Felvillan a telefonom képernyője. Máris feloldom. Nem számít hogy ebédelek, hazafelé sétálok, vagy a családommal beszélgetek. Engem is zavar, ha egy jó beszélgetés közepén valaki előveszi a telefonját, miközben olyan rég beszélgettünk vagy láttuk egymást. Az ember megáll a mondandója közepén, s csak annyit mond: várj, visszaírok... Végül hosszas üzenetírás után néz csak rám, majd megkérdezi: hol is tartottunk? Ezekből az apró jelekből vettem észre, mennyire zavaró, ha én is így teszek. Hányszor hallottam már, hogy tedd le a telefont, ha valakivel beszélgetsz, de eddig talán bele se gondoltam.
Van, hogy úgy érezzük, valamiről lemaradunk, ha nem nézünk rá a telefonunkra, ki milyen képet posztolt, hol van, és mit csinál. Az emberek teljesen más világot jelenítenek meg magukról a médiában. Boldogabbak, szebbek és gondtalanok vagyunk. Másoknak vagy magunknak akarunk megfelelni? Kinek bizonyítunk ezzel és miért?
Persze a mi generációnk már ebben nőtt fel, nem tudjuk, milyen lenne egy napunk telefon nélkül. Pedig milyen jó lenne, ha többet beszélgetnénk, és minőségi időt tudnánk eltölteni a szeretteinkkel! Mindenféle telefon és média nélkül.
Vajon ha egy napra megszűnne a közösségi média, hányan tudnának teljes életet élni nélküle? Elgondolkodtató kérdés egy olyan világban, ahol ezt már igen nehezen tudjuk csak elképzeni.

Forrás: Newsroom Communicator