- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

MTTK HÖK

Varga Viktória lett a HÖK új elnöke!

Dudás Norbert

2021. 05. 06. 17:38

Új elnököt választott a szabadkai székhelyű Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata. A legutóbbi közgyűlésen döntötték el, hogy ki legyen az új HÖK elnök. A választás Varga Viktóriára esett.

– Először is gratulálok! Már régebb óta tagja vagy a HÖK-nek, számítottál-e arra, hogy megválasztanak elnöknek?

– Igen, kicsit számítottam arra, hogy megválasztanak majd. Szeles Kolos, előző elnökünk bizonyos okok miatt át szerette volna adni elnöki posztját. Mivel már alelnöki pozícióban voltam, ezért elöszőr csak megkérdezte, hogy elfogadnám-e. Sokat gondolkodtam rajta, hogy megállnám-e majd a helyem, de végül úgy éreztem, hogy igen.

– Hogyan zajlik egy elnökválasztás nálatok?

– Igazából a választás április nyolcadikán volt. Először csak akkor lesz érvényes a szavazás, ha a HÖK tagok fele, plusz egy ember részt tud venni. Ez meg is valósult. Mivel az elnöki pozícióra nem érkezett motívációs levél, ezért a tagok jelölései alapján választották meg az elnököt. Igazán jól esett, hogy elég sokan engem jelöltek erre a pozícióra. Ekkor éreztem azt, hogy igenis megfogom állni a helyem, ha már ennyien támogatnak és bíznak bennem. Titkos szavazás volt, és végül engem választottak meg elnöknek.

– Mivel jár egy HÖK-elnökség?

– Nagy felelősséggel jár, az biztos. Még bele kell tanulnom, hogy mit és hogyan kell. Viszont van egy jó csapat mellettem, akik támogatnak és bízom benne, hogy gyorsan beletanulok majd mindenbe. A HÖK gyűléseket én vezetem, minden esemény szervezésébe belelátok, én mondom rá az utolsó igent. Az egyetem vezetőségével, ha kell beszélni, akkor én megyek, illetve a külhoni kapcsolatokat Törtei Petra alelnökünkkel közösen építjük majd.

– Mik a jövőbeni célok? Mire fogtok összpontosítani a járvány után?

– Most így a járvány alatt a csapatunkra összpontosítottunk, csapatépítőket szerveztünk. Egyszer elmentünk korcsolyázni is, de volt mikor csak sétáltunk egyet Palicson és beszélgettünk. Járvány után próbálunk majd mi is visszaállni a régi kerékvágásba. Már mi is nagyon várjuk azt, hogy eseményeket szervezzünk.

– Szerinted mivel lehetne az MTTK Hallgatói Önkormányzatát jobban felturbózni?

– Új eseményekkel, gondolatokkal és tagokkal. Most is épp meghirdettünk egy toborzást. Csak szívből tudom ajánlani, mert a sok tapasztalat mellett egy nagyon kedves, segítőkész és szerető csapat tagja lehet az ember.

– Abban biztos vagyok. Sok sikert kívánok a továbbiakban.

Forrás: Newsroom Communicator