- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Vajdaság

Article images

Nyitott ablak Kupuszinán

A kupuszinai Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport színházi próbáján már javában folyik a készülődés az idei bemutatóra. Az előadás címe Nyitott ablak, egy zenés bohózat. A hétvégi próbára ellátogattunk mi is.

Article images

Csantavér lélekharangja

A szertartásokon mostantól harang fog szólni a halottakért a csantavéri nagytemetőben. Külföldi felajánlás útján állíthatták fel a lélekharangot, melyet március 13-án, vasárnap avattak fel. Az új harangot körbevitték a falu utcáin is.

Article images

Bezdán turisztikai lehetőségei

Vajdaság egyik gyöngyszeme, a vizek és erdők határolta Bezdán, számos lehetőséggel kecsegtet a turizmus szempontjából. A falu vonzerejét a gyönyörű természeti környezet adja, mely víkendtelepeknek, csárdáknak, kikötőknek és más turisztikai jelentőséggel bíró objektumoknak ad otthont.

Article images

Tibi atya Vajdaságban prédikált

Magyarország legismertebb fiktív személye látogatott el Vajdaságba március 25-én. Ő nem más, mint Tóth Máté, vagy ahogy mindenki ismeri, Tibi atya.

Article images

LEGO robotok a péterrévei Tanodában

Péterrévét március 12-én megszállták a LEGO robotok... A falucskában működő Tanodában mintegy 15 gyermek volt kiváncsi a betolakodókra.

Article images

Ha van közös cél, van összetartás

Csantavér főként magyarlakta település. A faluban szinte minden megtalálható: posta, egészségház, gyógyszertár, iskola, templom, piac, különböző üzletek, játszóterek és szórakozóhelyek. Csantavérnek van focicsapata, azután van még itt néptánccsoport, kézműves szakkör...

Article images

Egyre nehezebb a gazdáknak

Eddig is nehéz volt a megélhetés a kistermelők számára Vajdaságban, idén további kihívásokkal szembesülnek. Megdrágult az üzemanyag, a műtrágya, és szárazság is sújtja a vidéket.

Article images

Piros helyett fekete: nagyböjt Kupuszinán

Kupuszina (Bácskertes), nyugat-bácskai palóc magyar falu lakói máig erősen ragaszkodnak hagyományaikhoz és szokásaikoz. Az elkövetkező bűnbánati időt vallásukhoz híven igyekeznek a legnagyobb örömmel és buzgósággal a szívükön viselni. A nagyböjt idén március másodikán kezdődik és április tizenhatodikáig (nagyszombatig) tart.

Article images

Fiatalok kezében az idei és a jövő év is

Évzáró-évértékelő estét tartottak a magyarkanizsai fiatalok december 28-án az Óz nevű ifjúsági szervezetben.

Article images

Karácsonyi vásár Törökfaluban

Karácsonyi díszeket, süteményeket és egyéb ajándékokat vásárolhattunk december 18-án a törökfalusi karácsonyi vásáron. A közelgő ünnephez illő műsorral, zenével és forralt borral várták a vendégeket a helyi művelődési házba.

< < 1 ... 2 3 4 ... 6 > >