- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Vajdaság

Article images

Tanévnyitó az MTTK-n

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar október harmadikán hivatalosan is megnyitotta kapuit a 2022/23-as tanév első évfolyamra induló diákjai előtt. A gólyákat ünnepélyes megnyitóval várták a Karon.

Article images

Útkeresés mobiltelefon nélkül

Már huszadik alkalommal várt sok-sok gyermeket a Jézus Barát Gyalogtúra Tábor, amit idén a szenttamási római katolikus templom udvarában rendeztek meg július 18-a és 29-e között.

Article images

Valóra vált álom

Modellkedik és egyetemre jár. Ez biztosan valami tévedés lehet. Újabb tévhit megcáfolására vállalkozunk ebben az interjúban, miszerint a modellkedés és a divat világa nem összeegyeztethető a tanulással. A magyarkanizsai Varjú Maja a budapesti Eötvös Lóránt Tudományegyetem Pedagógia és Pszichológia Karának hallgatója, emellett pedig modellkedéssel foglalkozik. Nagy álma volt, hogy egyszer külföldön is kipróbálhassa magát. Idén februárban lehetőséget kapott arra, hogy kiutazzon Isztambulba, ahol a kifutón és a kamera előtt is dolgozott. Az utazás részleteiről, a sikerekről és nehézségekről, a modellek világáról faggattuk a magyarkanizsai lányt.

Article images

Az ember legjobb barátja!

Bajúsz Anita már gyermekkora óta foglalkozik szibériai huskykkal. Ez teszi ki napjainak nagy részét, és már rutinszerűen csinálja. Újabban kutyakiállításokra is jár a négylábú kedvencekkel. Számos remek eredményt tudhatnak maguk mögött. Ezenkívül Anita mesél nekünk a kutyagondozásról, valamint, hogy hogyan tanítja kutyáit.

Article images

Most kezdődik a tánc!

A Csantavéri IFIK elnevezésű zenekar bizonyára már senkinek nem cseng ismeretlenül a környéken, ugyanis mára Vajdaság egyik legnépszerűbb lakodalmas együttesévé vált. Tavaly a zenekar megalakulásának 35. évfordulóját ünnepelték. Idén megújult erővel, még több lakodalomban táncoltatják meg a vendégsereget!

Article images

A kötélkészítés nyomában

A kötélkészítés már a történelmi idők előtt is jelen volt, azonban az évek múlásával sok más hagyományos mesterséggel együtt egyre inkább feledésbe merült. A csantavéri származású Szvetecska Mariettával beszélgettünk, aki édesapjától tanulta meg a kötélkészítés fortélyait, és a mai napig is aktívan kamatoztatja tudását. Közös családi vállalkozásuk több mint 200 éves múlttal rendelkezik.

Article images

Gyereknap Szabadkán

Szombaton délelőtt szervezte meg a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata a 12. gyereknapot Szabadka központjában.

Article images

Bezdán top 10

Az erdőkkel és vizekkel határolt nyugat-bácskai Bezdán vidéke bővelkedik gyönyörű helyekben és érdekes történelmi tényekben. A pihenni vágyók mellett, itt a történelem és a gasztronómia szerelmesei is megtalálhatják a számukra leginkább tetsző programokat, látnivalókat.

Article images

Sajtófesztiválon az MTTK

Idén is elismerésben részesültek a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar képviselői a budapesti Ifjúsági Sajtófesztiválon. Dr. Zakinszky Toma Viktória az Év Mentora díjban részesült, míg Dudás Norbert harmadik helyezést ért el Az Év diák-videóújságírója kategóriában.

Article images

Vidám családi nap Kispiacon

Csizmahajítás, zsákban ugrálás, kötélhúzás, sörivó verseny és még sok más - mindez május 8-án a kispiaci Homokbánya tónál. A Vidám családi nap elnevezésű rendezvényen a főzni vágyó csapatokat, illetve családokat is várják. Az érdeklődők május 5-éig jelentkezhetnek a Kispiac Helyi Közösség Irodájában.

< < 1 ... 2 3 4 ... 7 > >