- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Vajdaság

Article images

Környezetszennyező turizmus?

A pacséri "rózsaszín tó" híre mostanra szinte az egész országot bejárta. A gyógyvizes forrástól az észak-bácskai falucska turizmusának fellendülését remélik. A fejlődő idegenforgalomnak azonban úgy tűnik, van némi "mellékterméke" is. A pacséri Bács-ér színe és szaga is megváltozott, mióta a pacséri gyógyfürdőben elhasznált vizet a folyóba engedik.

Article images

Fiatal kutatók Újvidéken

Megtartották a XX. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karán. A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói is részt vettek az eseményen, különböző szekciókban helyezéseket is értek el.

Article images

Vonattal Szegedre

Évek óta nem lehet vonattal közlekedni Szabadkáról a magyar határon túlra. Szeged és Szabadka között 2015 novemberében szűnt meg teljesen a vasúti forgalom. Idén nyáron kezdődtek meg a munkálatok vasútvonalon.

Article images

Egy kis séta Kupuszinán

Azt mondják, mindenki szívesen tér vissza oda, ahonnan egykor elindult. A szülőföldjére. Azt is mondják, más ott a levegő. És azt is, hogy az ember felnőtt fejjel másnak látja elhagyott otthonát.

Article images

Javában zajlanak az őszi munkálatok a szántóföldeken

Sok a traktor a vajdasági települések utcáin, hiszen javában zajlanak az őszi munkálatok a szántóföldeken. Az utóbbi időben tapasztalt csapadék, valamint a kisebb reggeli fagyok kissé megnehezítették a földművelők munkáját.

Article images

Szépülő kolosszus

Bárki csodájára járhat a csantavéri templom mennyezetig érő állványerődjének. A munka továbbra sem áll le, ugyanúgy, ahogy a rendszeres misézés sem. Az ideiglenes oltárt a padsorok között állították fel.

Article images

Megújul a csantavéri templom

Javában folyik a csantavéri Páduai Szent Antal katolikus templom felújítása. Most a kupola ablakait cserélik le, pár hónapja pedig padlófűtést szereltek be.

Article images

Kutatás Vermes Lajos hagyatékáról – avagy hogyan lett Palics híres fürdőváros?

Tudjátok-e ki építette ki a palicsi sétányt a tóparton? S hallottatok-e már a palicsi Nyári játékokról? Ha e két kérdésre a válasz igen, minden bizonnyal Vermes Lajos neve is ismerősen cseng számotokra. Az MTTK-n pedig egy olyan mesterdolgozat született, amely hozzájárul a híres sportember hagyatékának feltárásához.

Article images

Kalandozás a képzőművészetben

Fiatal képzőművészek tartottak tanfolyamot a csantavéri Bartók Béla Művelődési Egyesületben. A rajzolni vágyók különböző technikákat próbálhattak ki és sajáthítattak el. Az eseményre 55 gyerek jelentkezett.

Article images

Ha nyár, akkor Lovastábor!

Négynapos Lovastábort szerveznek Csantavéren. A rendezvény szervezői különböző programokkal várják a gyerekeket, hogy a nyári szünetben is barátkozhassanak.

< < 1 2 3 4 5 > >