- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Vajdaság

Article images

Legyél Te is MTTK-s!

Most már négy szak közül választhatsz a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, amely lehetőséget nyújt a továbbtanulásra itthon, magyar nyelven. Ha versenyképes egyetemi diplomát szeretnél, ragadd meg az alkalmat és jelentkezz!

Article images

Levendulanapok!

Kanizsa község területén (Ilonafalun) levendulanapok zajlanak. Látogassunk el, és lessük meg milyen gyógyhatásai, illetve felhasználási trükkjei vannak a levendulának!

Article images

Idén is lesz falunap Csantavéren

Idén is megtartják a csantavéri falunapot. A szervezők programokban gazdag hétvégét kínálnak az érdeklődők számára.

Article images

Töltsük együtt a gyereknapot!

Gyereknapot szervez a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata Szabadka központjában. A gyerekeket különböző foglalkozásokkal várják.

Article images

Szabadka, te szép!

Hogyan változott Szabadka idegenforgalmi helyzetképe az elmúlt egy évben, illetve milyen volt előtte a helyzet? Várható-e a helyi turizmus fejlődése az elkövetkező időszakban?

Article images

Kajaktúrával a tisztább Dunáért

Két hónapos út után 2021. május 1-én érkezett meg Bezdánba Varga Richárd és Kis Klaudia, akik árral szemben tervezik végigevezni a Duna teljes hosszát. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A bezdániak nagy lelkesedéssel fogadták őket.

Article images

Ízletes zöldségfélék a túlnemesített fajok helyett

Kevesen tudják, mivel jár felépíteni egy nagy családi vállalkozást: mennyi munkát és áldozatot követel. Az adai Lajkó család földműveléssel, azon belül pedig konyhakertészettel és iparnövény-kultúrák termesztésével foglalkozik. Ottjártamkor megtapasztalhattam, hogyan néz ki egy igazán pörgős nap.

Article images

Környezetbarát táska a nejlonzacskó helyett

A csantavéri EcoKarma Környezetvédelmi szervezet tagjai újabb lépéseket tettek a környezetünk védelme érdekében. Természetbarát táskákat ajándékoztak a csantavéri lakosoknak, ezzel motiválva őket, hogy cseréljék le a boltban kapható műanyag zacskókat.

Article images

Szemétgyűjtés Magyarkanizsán

A Föld napja alkalmából szervezték meg a magyarkanizsai Tisza-part rendezését. A munkaakcióban részt vett a település apraja-nagyja.

Article images

Végre itthon vagyok!

A világ XXI. századi Matula bácsiként ismeri. Annak idején halász volt, ma Kengyia-szigetén él, távol a világ zajától. Ő az utolsó, mondhatni vadonban élő emberek egyike, vele készítettem interjút.

< < 1 2 3 4 5 > >