- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Vajdaság

Article images

Kincset érő kertek

Napjaink egyre gyorsuló és globalizálódó világában igencsak háttérbe szorul a természetközeli, önellátó életmód. Alig fél évszázad kellett ahhoz, hogy Vajdaság tanyavilágai elnéptelenedjenek, noha „Európa éléskamrája” mindig bőkezűen adakozott nagyszüleinknek és dédszüleinknek, akik még könnyedén megéltek saját földjeik terméséből. Mára a helyzet megváltozott: a kis- és biotermelők megélhetése veszélybe került, a piacot a nagygazdák uralják.

Article images

Faültetés Csantavéren

Újabb faültetést szerveztek Csantavéren szombaton. A <i>Tegyük Zöldebbé Csantavért</i> elnevezésű munkaakció a Csantavéri Helyi Közösség szervezésében valósult meg. Az akció során 330 fűzfát ültettek el a Hunyadi János Általános Iskola mögötti területen.

Article images

Élet a Dunán

Interjú Kovács Sándorral, a Felső-Duna menti vadon ismerőjével, aki tanúja volt a vidék virágzásának és hanyatlásának is. Hogyan pusztítják a Duna és környéke élővilágát? Melyek a figyelmetlenség és az emberi mohóság következményei természeti kincseinkre nézve? – többek között ezekre a kérdésekre kaptunk választ.

< < 1 2 3 4 5