- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Vajdaság

Article images

Most kezdődik a tánc!

A Csantavéri IFIK elnevezésű zenekar bizonyára már senkinek nem cseng ismeretlenül a környéken, ugyanis mára Vajdaság egyik legnépszerűbb lakodalmas együttesévé vált. Tavaly a zenekar megalakulásának 35. évfordulóját ünnepelték. Idén megújult erővel, még több lakodalomban táncoltatják meg a vendégsereget!

Article images

A kötélkészítés nyomában

A kötélkészítés már a történelmi idők előtt is jelen volt, azonban az évek múlásával sok más hagyományos mesterséggel együtt egyre inkább feledésbe merült. A csantavéri származású Szvetecska Mariettával beszélgettünk, aki édesapjától tanulta meg a kötélkészítés fortélyait, és a mai napig is aktívan kamatoztatja tudását. Közös családi vállalkozásuk több mint 200 éves múlttal rendelkezik.

Article images

Gyereknap Szabadkán

Szombaton délelőtt szervezte meg a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata a 12. gyereknapot Szabadka központjában.

Article images

Bezdán top 10

Az erdőkkel és vizekkel határolt nyugat-bácskai Bezdán vidéke bővelkedik gyönyörű helyekben és érdekes történelmi tényekben. A pihenni vágyók mellett, itt a történelem és a gasztronómia szerelmesei is megtalálhatják a számukra leginkább tetsző programokat, látnivalókat.

Article images

Sajtófesztiválon az MTTK

Idén is elismerésben részesültek a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar képviselői a budapesti Ifjúsági Sajtófesztiválon. Dr. Zakinszky Toma Viktória az Év Mentora díjban részesült, míg Dudás Norbert harmadik helyezést ért el Az Év diák-videóújságírója kategóriában.

Article images

Vidám családi nap Kispiacon

Csizmahajítás, zsákban ugrálás, kötélhúzás, sörivó verseny és még sok más - mindez május 8-án a kispiaci Homokbánya tónál. A Vidám családi nap elnevezésű rendezvényen a főzni vágyó csapatokat, illetve családokat is várják. Az érdeklődők május 5-éig jelentkezhetnek a Kispiac Helyi Közösség Irodájában.

Article images

Egyetemista élet Szabadkán

Továbbtanuljak vagy sem? Csaknem minden középiskolásban felmerül a kérdés. És ha igen, akkor hol, és milyen szakirányon érdemes folytatni tanulmányainkat?

Article images

Nyárra élettel telik meg a csend városa

Magyarkanizsát sokan a csend városaként ismerik, viszont a következő időszakban nem lesz nagy a csend, mivel számos programlehetőség várja a szórakozásra és kikapcsolódásra vágyókat. Az idei programokról Izetović Szintia, a Hello Kanjiža Turisztikai Információs Központ munkatársa mesélt.

Article images

Nyitott ablak Kupuszinán

A kupuszinai Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport színházi próbáján már javában folyik a készülődés az idei bemutatóra. Az előadás címe Nyitott ablak, egy zenés bohózat. A hétvégi próbára ellátogattunk mi is.

Article images

Csantavér lélekharangja

A szertartásokon mostantól harang fog szólni a halottakért a csantavéri nagytemetőben. Külföldi felajánlás útján állíthatták fel a lélekharangot, melyet március 13-án, vasárnap avattak fel. Az új harangot körbevitték a falu utcáin is.

< < 1 ... 4 5 6 ... 9 > >