- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Vajdaság

Article images

Idén is lesz falunap Csantavéren

Idén is megtartják a csantavéri falunapot. A szervezők programokban gazdag hétvégét kínálnak az érdeklődők számára.

Article images

Töltsük együtt a gyereknapot!

Gyereknapot szervez a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata Szabadka központjában. A gyerekeket különböző foglalkozásokkal várják.

Article images

Szabadka, te szép!

Hogyan változott Szabadka idegenforgalmi helyzetképe az elmúlt egy évben, illetve milyen volt előtte a helyzet? Várható-e a helyi turizmus fejlődése az elkövetkező időszakban?

Article images

Kajaktúrával a tisztább Dunáért

Két hónapos út után 2021. május 1-én érkezett meg Bezdánba Varga Richárd és Kis Klaudia, akik árral szemben tervezik végigevezni a Duna teljes hosszát. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A bezdániak nagy lelkesedéssel fogadták őket.

Article images

Ízletes zöldségfélék a túlnemesített fajok helyett

Kevesen tudják, mivel jár felépíteni egy nagy családi vállalkozást: mennyi munkát és áldozatot követel. Az adai Lajkó család földműveléssel, azon belül pedig konyhakertészettel és iparnövény-kultúrák termesztésével foglalkozik. Ottjártamkor megtapasztalhattam, hogyan néz ki egy igazán pörgős nap.

Article images

Környezetbarát táska a nejlonzacskó helyett

A csantavéri EcoKarma Környezetvédelmi szervezet tagjai újabb lépéseket tettek a környezetünk védelme érdekében. Természetbarát táskákat ajándékoztak a csantavéri lakosoknak, ezzel motiválva őket, hogy cseréljék le a boltban kapható műanyag zacskókat.

Article images

Szemétgyűjtés Magyarkanizsán

A Föld napja alkalmából szervezték meg a magyarkanizsai Tisza-part rendezését. A munkaakcióban részt vett a település apraja-nagyja.

Article images

Végre itthon vagyok!

A világ XXI. századi Matula bácsiként ismeri. Annak idején halász volt, ma Kengyia-szigetén él, távol a világ zajától. Ő az utolsó, mondhatni vadonban élő emberek egyike, vele készítettem interjút.

Article images

Kincset érő kertek

Napjaink egyre gyorsuló és globalizálódó világában igencsak háttérbe szorul a természetközeli, önellátó életmód. Alig fél évszázad kellett ahhoz, hogy Vajdaság tanyavilágai elnéptelenedjenek, noha „Európa éléskamrája” mindig bőkezűen adakozott nagyszüleinknek és dédszüleinknek, akik még könnyedén megéltek saját földjeik terméséből. Mára a helyzet megváltozott: a kis- és biotermelők megélhetése veszélybe került, a piacot a nagygazdák uralják.

Article images

Faültetés Csantavéren

Újabb faültetést szerveztek Csantavéren szombaton. A <i>Tegyük Zöldebbé Csantavért</i> elnevezésű munkaakció a Csantavéri Helyi Közösség szervezésében valósult meg. Az akció során 330 fűzfát ültettek el a Hunyadi János Általános Iskola mögötti területen.

< < 1 ... 7 8 9 > >