- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Faültetés Csantavéren

Gábor Tímea

2021. 03. 13. 14:20

Újabb faültetést szerveztek Csantavéren szombaton. A <i>Tegyük Zöldebbé Csantavért</i> elnevezésű munkaakció a Csantavéri Helyi Közösség szervezésében valósult meg. Az akció során 330 fűzfát ültettek el a Hunyadi János Általános Iskola mögötti területen.

A munkaakció délelőtt kezdődött az iskola mögötti területen. Az akcióban több mint harminc falubeli vett részt, köztük az EcoKarma tagjai is, akik fontosnak tartják, hogy tiszta, rendezett környezetet teremtsenek maguk körül, illetve a falu lakossága számára.Curnovity Lilla, Csantavér: – Számomra mindig fontos volt Csantavér tisztasága, illetve, hogy tudjak valamit adni a jövő nemzedékének, hogy megmutassam, hogy én is tettem valamit a faluért. Ez az első ilyen jellegű munkaakció, amin részt veszek.

Németh Kristóf, Csantavér: – Fontosnak tartom a környezetvédelmet. Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy kihasználjam a lehetőséget, tegyek valamit a közösségért, a zöldebb Csantavérért. Még nem vettem részt ilyen megmozduláson, viszont a jövőben többször is szeretnék.Az akcióban részt vett András Gyuricsin Attila, a csantavéri helyi közösség tanácsának elnöke is, aki elmondta, hogy Csantavéren már rutinnak számít a faültetés. A helyi lakosok és vállalkozók finanszírozásával is volt már akció, amikor nyárfákat ültettek a Visnyevác és Csantavér között található, nemrégiben kialakított szigetre.

András Gyuricsin Attila, tanácselnök, Csantavér HK: – Nagyon szépen kialakult a közösségünk tudatában a faültetés fontossága. Egy olyan közösséggé váltunk, akik a jövőre gondolnak. A mai napon 330 fűzfát ültetünk el, ez a Vajdasági Erdőgazdálkodási Közvállalat sikeres pályázatának köszönhető. Azért választottuk ezt a területet, mert közel van az iskola és az óvoda. Belátható időn belül kellemes kirándulóhely lesz ez is, amely sportolásra egyaránt alkalmas.A helyi közösségi tanácselnök mindehhez hozzátette azt is, hogy a csapat, akikkel dolgoznak folyamatosan bővül és fiatalodik. Az elmúlt hat évben több mint húszezer fát ültettek el a csantavériek.

Forrás: Newsroom Communicator