- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Jubileumi Vince-napi borverseny

Pápista Annamaria

2023. 01. 21. 20:42

Az idei évben immár 25. alkalommal rendezték meg Temerinben a Vince-napi borversenyt. A nemzetközi vetélkedőre összesen 613 minta érkezett be, többek között Magyarországról, Romániából, Horvátországból, Szlovákiából és persze Szerbiából is.

A nemzetközi borbírák az elmúlt hét végén ültek össze, hogy véleményezzék a borokat. Összesen 131 bronzérmet, 214 ezüstérmet, 189 arany és 23 nagy aranyérmet osztottak ki.

Cikk kép

Varga Áron az Újvidéki Április 7. Egészségügyi Középiskola tanulója már második alkalommal jött az eseményre.
- A barátaimmal és a családommal érkeztem a mai eseméyre. Az idei felhozatal szerintem nagyon erős, legalább is nekem nagyon tetszenek. Nagyon szeretem a vörösbort, főleg az olyan borokat, amelyek különböző gyümölcsökből készülnek. Az idei kedvencem is egy ilyen meggybor: számomra ő nyerte el az első helyezést.

Cikk kép

Pápista Sándor, temerini lakos évek óta részt vesz az eseményen. Nagyon szereti a különféle borokat, és olykor olykor be is segít a készítésükben.
- Fiatalabb koromban inkább a fehérborok felé hajlottam, most már inkább a vörösbor áll közelebb hozzám, azon belül is a Merlot. A többit is megiszom persze, ha jó borról van szó. Az idei felhozatalban azt gondoltam, hogy sokkal erősebbek lesznek a vörösborok. Őszintén, kicsit csalódnom kellett.

Cikk kép

Lahos Imre a Kertbarátkör tagja, idei évben Nagy Aranydíjjal büszkélkedhet. A bor, amivel indult egy Kosmopolitan fehérbor.
- Húsz éve foglalkozom borászattal, és közel 18 éve minden évben itt vagyok. Őszintén megvallva, nem számítottam a Nagy Aranydíjra, viszont egy aranyban azért reménykedtem. Összességében nagyon örülök, hogy ilyen elismerést kapott a borom. Minden borász számára nagy öröm, ha ilyen elismerést kap.

Cikk kép

Horváth László a bíráló bizottság elnökének elmondása szerint a tavalyi időjárás nem volt a legmegfelelőbb a szőlőknek, ezáltal pedig a boroknak sem.
- A szőlő az idei évben igen nagy stressznek volt kitéve, ennek folytán a savak kiégtek belőle, vagy nem úgy fejlődtek, ahogy kellett volna. Persze örült mindenki a napnak és a melegnek, de eső is kellett volna azért. Persze a borászok ezek ellenére is igyekeztek a legjobbat kihozni belőle.

Cikk kép

Kovács Róbert a temerini Kertbarátkör elnöke.
- Az egyesület 1997-ben alakult, és már ebben az évben megrendezték az első versenyt. Ekkor még csak harminc minta érkezett, főleg helyi borászoktól. Az évek alatt azonban a rendezvénynek egyre nagyobb sikere lett. 2019-ben érkezett a legtöbb minta, összesen 777, és ez azóta is rekordnak számít. A pandémia miatt 2020-ban nem tudtuk az eseményt megtartani, de 2021-ben már sikerült. A tavalyi év elég gyenge volt a borok szempontjából.

Az esemény délután egy órakor ünnepi műsorral kezdődött. A díjak egy órával később kerültek kiosztásra. A látogatók többféle bormintát is megkóstolhattak: fehér-, vörös-, rosé-, siller-, gyümölcs- és desszert borokat.

Forrás: Newsroom Communicator