- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Kajaktúrával a tisztább Dunáért

Kalinka Tamás

2021. 05. 04. 12:05

Két hónapos út után 2021. május 1-én érkezett meg Bezdánba Varga Richárd és Kis Klaudia, akik árral szemben tervezik végigevezni a Duna teljes hosszát. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A bezdániak nagy lelkesedéssel fogadták őket.

Richárd és Klaudia számára május elsején kinyíltak a Ferenc József-zsilip kapui, a pár így a Bácskai Nagycsatornán evezhetett be Bezdánba, ahol a helyi kajak klub stégjénél ünnepélyes fogadtatásban részesültek. A bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület vízsugárral, a Sárkányhajó Klub pedig díszkisérettel tisztelgett a várva várt vendégek előtt.A kajakosokat ezután egy helyi házaspár látta vendégül ebédre, majd egy éjszakát itt is töltöttek, a Duna felénél elhelyezkedő vajdasági faluban. A kajakosok fogadásának fő szervezői, Osztrogonác Czenki Ilona és férje Imre elmondták, hogy a pár nagyon jól érezte magát Bezdánban, és újult erővel vágott neki a magyarországi szakasznak, illetve a még előttük álló 1425 kilométernek.
Vasárnap, május másodikán, Richárdot és Klaudiát a hajdani rév lejáratánál búcsúztatták a bezdániak, ám az eseményre Vajdaság több városából, illetve Magyarországról is érkeztek vendégek.Veszelovszki Attila például egy Pécs környéki faluból érkezett, s elmondása szerint már a Fekete-tengertől való indulás óta követi a pár Facebook-oldalát, melyen túrájuk minden napján megosztanak valamit a nagyközönséggel. Attila példaképként tekint Ricsire és Klaudiára, továbbá maga is kenuk készítésével foglalkozik hobbi szinten, így elhatározta, hogy mindenképp eljön a búcsúztatásra.
Bosznai István és Mónika Magyarkanizsáról érkeztek, hogy lássák indulni a kajakosokat. István maga is kajakozik, illetve természetfotózással foglalkozik, elmondása szerint nem hagyhatta ki ezt az eseményt.
Paksi Kovács István a nem messze lévő Kengyia-szigetről érkezett, hogy levideózza Richárd és Klaudia indulását. Szerinte olyan kaland lesz ez számukra, mely egész későbbi életüket meghatározza majd.
Miután az útlevelekbe bekerült a folyami rendőrség pecsétje, a pár már indult is neki a folyamnak, s nemsokára el is tűntek a kiskőszegi kanyarban.


Forrás: Newsroom Communicator