- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Kalandozás a képzőművészetben

Gábor Tímea

2021. 08. 28. 16:46

Fiatal képzőművészek tartottak tanfolyamot a csantavéri Bartók Béla Művelődési Egyesületben. A rajzolni vágyók különböző technikákat próbálhattak ki és sajáthítattak el. Az eseményre 55 gyerek jelentkezett.

A Kalandozás a képzőművészetben elnevezésű tanfolyamsorozatot ötödik alkalommal rendezték meg. A szervezők július 12-én az alsós diákokat, július 13-án pedig aa felsős tanulókat várták az eseményre. Az első nap 29, a második nap pedig 26 gyerekkel foglalkoztak. Mindkét nap kollázsoltak, árnyékoltak, kipróbálták az akvarellt és nyomtattak is.A gyerekek jól érezték magukat. Voltak, akik először vettek részt a tanfolyamon, de voltak olyanok is, akik visszatérő képzőművészet-kedvelők.

Kopasz Aisa: Először vagyok itt. Eddig minden foglalkozás tetszett. Legközelebb is jönni fogok.

Vituska Violetta: A legjobban az árnyékolás tetszett, amikor a lufit rajzoltuk alul sötétre felül pedig halványabbra.A tanfolyamon rengeteg új fogalommal is megismerkedhettek a tanulók.

Kovács Pécskai Emese, szervező: Nagyon fontosnak tartottuk azt is, hogy olyan eszközöket és technikákat próbálhassanak ki, amelyekre az iskolában nincs lehetőségük vagy nincs rá idejük.

A szervezők elmondták, céljuk többek közt az volt, hogy a tanulók minél több ismeretet szerezzenek a képzőművészet különböző ágairól.

Cvitkó Beatrix, szervező: Ha úgy nézzük, akkor minden művészet körülöttünk. Fontos, hogy a gyerekek meglássák a jót és a szépet mindenben, legyen szó akár ruházatról, akár egy termék csomagolásáról. Azt akarjuk elérni, hogy kreatívan gondolkodjanak.

A gyerekek az esemény végén hazavihették az általuk készített munkákat.

Forrás: Newsroom Communicator