- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Karácsonyi vásár Törökfaluban

Molnár Emese

2021. 12. 18. 18:03

Karácsonyi díszeket, süteményeket és egyéb ajándékokat vásárolhattunk december 18-án a törökfalusi karácsonyi vásáron. A közelgő ünnephez illő műsorral, zenével és forralt borral várták a vendégeket a helyi művelődési házba.

A karácsonyi vásárt a törökfalusi Százszorszép Művelődési Egyesület szervezi meg már 2011 óta minden évben. Az alkalmi műsorral egybekötöt rendezvényt Nagy Rózsa, a művelődési egyesület elnöke nyitotta meg. A karácsonyi vásárt a Magyar Nemzeti Tanács is támogatta. Hajnal Jenő, az MNT elnöke köszöntötte az egybegyűlteket:

- Örömmel jöttem, hiszen itt az ember szíve megtelik szeretettel és boldogsággal.

A műsorban fellépett a Búzavirág vegyeskórus is.A karácsonyi vásáron idén is sokféle díszt és finomságot árultak. Kolompár Emese Oromról érkezett, és a nevelőanyukájának segített árulni a saját készítésű karkötőket, nyakláncokat és egyéb karácsonyi díszeket:- Azonkívül, hogy segítek az árulásban, azért jöttem még ide, hogy jól érezzem magam, hogy kikapcsolódjak. Már másodszor veszek részt ezen a karácsonyi vásáron, mindig új embereket ismerhetek meg évről-évre. Nagyon várom már a karácsonyt is, hogy végre egy kis időt együtt tölthessek a családommal és a barátaimmal.Solymosi Tünde szeret eljönni a helyi rendezvényekre:

- Már alsós korom óta minden évben részt veszek a karácsonyi vásáron, általában fel is lépek a műsorban. Kíváncsi voltam, hogy milyen szép dolgokat árulnak itt. Ilyenkor összegyűlik egy kisebb társaság, jól érezzük magunkat, ezért is szeretek ide eljönni.Tünde számára a karácsony a családi együttlétet jelenti.
Filák Blanka völgyparti lakos szabadidejében kézműves díszeket készít. Ezekből a vásárra is hozott:

- Már olyan három éve járok árulni a törökfalusi karácsonyi vásárra. Süteményeket, kisebb karácsonyfadíszeket és asztali dekorációkat szoktam készíteni erre az alkalomra. Nagyon tetszik a karácsonyi vásár, jól érzem magam.A törökfalusi karácsonyi vásár hagyományáról Nagy Rózsa, a Százszorszép Művelődési Egyesület elnöke mesélt:

- A karácsonyi vásárt külhoni támogatásból, Ada község segítségével és a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett Bethlen Gábor pályázatból sikerült létrehozni. 2011 óta minden évben megszervezzük a vásárt, hiszen a falu közössége igényli. Azóta minden évben megbizonyosodunk arról, hogy aki részt vesz a karácsonyi vásáron, az jól érzi itt magát. Nagy izgalmakkal indult a mai nap, nem tudtuk, hogy jönnek-e emberek a vírushelyzetre való tekintettel. Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy megtelt emberekkel a művelődési egyesületünk épülete, így jövőre is minden bizonnyal lesz Törökfalunak karácsonyi vására.A nap folyamán a Százszorszép Művelődési Egyesület tagjai gondoskodtak arról, hogy jól teljen a Törökfaluban eltöltött idő. Forralt bor mellett még ebéddel is kedveskedtek az itt összegyűlt embereknek.Néhány kép a karácsonyi vásárról:Forrás: Newsroom Communicator