- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Cvitkó Beatrix

Környezetbarát táska a nejlonzacskó helyett

Mecserik Anita

2021. 04. 29. 19:34

A csantavéri EcoKarma Környezetvédelmi szervezet tagjai újabb lépéseket tettek a környezetünk védelme érdekében. Természetbarát táskákat ajándékoztak a csantavéri lakosoknak, ezzel motiválva őket, hogy cseréljék le a boltban kapható műanyag zacskókat.

Az EcoKarma csapata a csantavéri piacon osztotta a természetbarát szatyrokat. Egyszerre több darabot is kaptak, köztük egy vászontáskát, három darab különböző méretű gyümölcsök és zöldségek mérésére szolgáló hálós táskát és egy hátitáskát.Cvrlja Natasa, tag, EcoKarma: – Az egyik legjelentősebb környezetszennyező termék a műanyagzacskó. Gyakran találunk használat után szétdobált zacskókat az utcán. Ezért kezdtük népszerűsíteni a többször használatos környezetbarát táskákat. Ezeknek anyaga és teherbírása is jobb, mint a nálunk még mindig elterjedt nejlonzacskóknak.

Az emberek többsége nyitott az efféle változtatásokra és szívesen használnak környezetbarát táskákat.

Horváth József, Csantavér: – Borzasztóan zavar, amikor a faluban szétszórt nejlonzacskókat és szemetet látok, főleg piac vagy vásár után mindenfelé szétfújja a szél. A falunk kinézetét rontja, és persze szennyezi a természetet is. Jómagam is szívesebben fogom használni a ma kapott táskákat. Szerintem ideje lenne ezt a szemeteléssel kapcsolatos problémát orvosolni. Örülök, hogy a fiatalok munkálkodnak a falunkért különböző természetvédelmi aktivitásaikkal. Csak így tovább!Az említett táskák beszerezhetők a nagyobb bevásárlóközpontokban, Szabadkán is, vagy az interneten is megrendelhetőek. Az EcoKarma csapata a jövőben tervez a csantavéri boltokba is juttatni belőlük, hogy mindenki számára elérhető legyen.

Forrás: Newsroom Communicator