- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

LEGO robotok a péterrévei Tanodában

Király Adrián

2022. 03. 17. 16:00

Péterrévét március 12-én megszállták a LEGO robotok... A falucskában működő Tanodában mintegy 15 gyermek volt kiváncsi a betolakodókra.

A péterrévei Tanoda rendszeresen szervez különböző edukatív és fejlesztő foglalkozásokat az általános iskolás korosztály számára. Ezúttal Dr. Námesztovszki Zsolt informatikus, egyetemi tanár és csapata látogatott el a dél-bácskai településre.

Kulcsár Sarolta, a Tanoda megálmodója és működtetője szervezte meg a nagy találkozást a robotokkal.
- A péterrévei Tanoda arra törekszik, hogy mindig olyan programokkal célozza meg az ide járó gyermekeket, ami számukra élvezetet és szórakozást biztosít, de egyben fejlődést is nyújt. Természetesen ezúttal az volt a célunk, hogy felkeltsük a LEGO robotok iránt az érdeklődést.

Cikk kép

Gilvázi Beáta szülő maga is meglepődött azon, hogy gyermekét mennyire érdeklik a robotok.
- Én úgy látom mint szülő, hogy ez egy nagyon hasznos foglalkozás volt. Vannak gyerekek, akik logikai játékokra születtek, és szeretnek gondolkodni azon, hogy mi és hogyan függ össze. Nagyon változatos, és sokszínű volt a bemutató. Nagy érdeklődést tapasztaltam. Meglepődtem, hogy a saját gyerekem is mennyire érdeklődik ez iránt.

Cikk kép

Fekete Lúcia bázisvezető is élvezte a játékos foglalkozást.
- Nagyon változó a gyerekek érdeklődési köre. A lányok is mutatnak érdeklődést a robotok iránt, de a fiúkat azért sokkal jobban érdekli a technika. Én segítőként tökéletesen éreztem magam a gyerekek között, nagyon feltöltődtem a bemutató alatt.

Cikk kép

A Tanodában már fontolgatják LEGO szakkör indítását. Várják a jelentkezőket!

Forrás: Newsroom Communicator