- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Levendulanapok!

Bús Viola

2021. 06. 23. 20:22

Kanizsa község területén (Ilonafalun) levendulanapok zajlanak. Látogassunk el, és lessük meg milyen gyógyhatásai, illetve felhasználási trükkjei vannak a levendulának!

Ilonafalván, egy kis településen található Authenta tanyán rendezték meg az eseményt, amely június 19-étől 24-éig tart. A főút mentén található tanyán fél holdnyi levendulaültetvény várja a látogatókat, reggel 10-től 19 óráig. A ,,beugró’’ 400 dinár, ami magába foglalja a belépés díját, illetve egy papírtáskát, amivel csordultig megszedheted magad levendulával.

Gója Adrienn, Magyarkanizsa: – A barátom szüleié a tanya, én pedig jöttem besegíteni, kézműves foglalkozásokat tartani. Levendulakoszorút, levendulabuzogányt, fali díszeket, olajokat, szappanokat, levendulazsákokat, táskákat lehet készíteni, illetve vásárolni, amiket mi saját kezűleg készítettünk. Fontos az, hogy a nyár legmelegebb napjaiban szedjük, mikor kinyíltak a virágok, ne később és ne hamarabb, így június végén. A levendulát sokféleképpen fel lehet használni: teának – csak meg kell szárítani, üdítőnek/szörpnek, olajak, szappanok készítésére, mivel a levendula nyugtató és gyógyhatású.

Gyógynövényszedés közben az idelátogatóknak munka közben lehetőségük volt megpihenni és piknikezni is, így kellemes hangulatban gyűjthetik be a hasznos és egészséges terményt.


Forrás: Newsroom Communicator