- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Hello Kanjiža

Nyárra élettel telik meg a csend városa

Rózsa Krisztina

2022. 04. 25. 10:59

Magyarkanizsát sokan a csend városaként ismerik, viszont a következő időszakban nem lesz nagy a csend, mivel számos programlehetőség várja a szórakozásra és kikapcsolódásra vágyókat. Az idei programokról Izetović Szintia, a Hello Kanjiža Turisztikai Információs Központ munkatársa mesélt.

A Hello Kanjiža Turisztikai Információs Központ folyamatosan friss információkkal látja el a Tisza-parti kisvárosba érkező turistákat. Helyi vállalkozók termékeit, szolgáltatásait és emléktárgyait vásárolhatják meg és vehetik igénybe náluk a város vendégei.

– Milyen programokat terveznek az idei nyári szezonra Magyarkanizsán és környékén?
– Magyarkanizsa község az idei nyári szezonban is számos rendezvénynek ad majd otthont. A nyári rendezvények sora május közepétől egészen szeptemberig tart, majd ezek helyét átveszik a hagyományosan ősszel megrendezett programok. A nyári szezont május közepén az oromhegyesi Traktorfesztivál nyitja. Ezt követi július elején a Kanizsa Feszt, a Kajak Regatta, majd július végén a Főzőverseny Határok Nélkül elnevezésű kispiaci gasztro-rendezvény. Augusztusban sem fogunk unatkozni, ugyanis ebben a hónapban tartjuk a Futó- és Úszómaratont, az oromi Malomfesztivált, a kanizsai Szent István napokat és az Új kenyér ünnepét is, végül pedig a Nemzetközi Vadászfesztivált. A nyári programsorozatot szeptember közepén zárjuk a Horgosi Szüreti Napokkal.

Cikk kép

– Melyik helyszíneket, illetve programokat ajánlanád mindenképp az erre járók számára?
– A felsorolt rendezvények közül én mindet meleg szívvel tudom ajánlani, hiszen mindegyik rendezvény különleges és egyedi élményt tud nyújtani a résztvevőknek, legyen az helyi lakos vagy turista. A legtöbb turistát talán a Kanizsa Feszt és a Maraton vonzza, de nem szívesen emelnék ki egyet sem, mert szerencsére minden rendezvény közkedvelt és igen látogatott.

– Kiknek ajánlod ezeket a programokat?
– Szerintem az összes községbeli rendezvényről elmondható, hogy mindenkinek egyaránt tudnak nyújtani valami érdekeset, ezért rendezvényeinket minden korosztály szívesen látogatja, a fiataloktól kezdve, a kisgyermekes családokon át egész a nyugdíjas korosztályig.

– Milyen lehetőségek lesznek a szórakozásra és a kikapcsolódásra a fiatalok számára?
– Az előbb említett fesztiválok mellett, amelyek esti programjaikkal főként a fiatalokat célozzák meg, Magyarkanizsa számos más szórakozási lehetőséget is nyújt. Elsőnek talán a Tisza-partot emelném ki, hiszen a rendezett környezet, a felújított medence és a kiemelkedően felszerelt Tiszavirág Kemping kiváló kikapcsolódási lehetőség nyújt a fiataloknak . A fiatalok szórakoztatásában és összekovácsolásában nagy szerepet játszik a helyi Ifjúsági Iroda is, akik egész nyáron színes és változatos programokat találnak ki és valósítanak meg városunkban. Áprilistól egészen októberig fogadja a bulizni vágyókat az oromhegyesi Atlantis Garden diszkó is, ami a környező községekből is idevonzza a fiatalokat. Emellett a kisebb kávézók és éttermek is rendszeresen rendeznek kisebb-nagyobb bulikat, tematikus esteket. Ami az egyéb elfoglaltságokat illeti, lehetőség van hajótúrákra, kajakozásra és kenuzásra, siklórepülésre, sátorozásra, Tisza-parti grillezésre és főzésre, sétatraktorozásra a Baráthok kútja körül és még sok másra.

Cikk kép

– Mi a legtöbbet látogatott úticél?
– A legtöbbet látogatott úticél egyértelműen a kiépített Tisza-part, amely minden igényt kielégít, mivel egy helyen megtalálható minden, ami az igazi kikapcsolódáshoz és pihenéshez kell. A kanizsai Tisza-parton több étterem és kávézó is található, valmint van itt két játszótér, nyitott medence, kemping – fürdőszobával és konyhával, strandröplabda pálya, tágas móló, strandkönyvtár és még sok más, ami különlegessé teszi a folyópartot.

Cikk kép

– Milyen események lesznek még a tavasz folyamán?
– Idén először, április második hétvégéjén, megrendezzük a Tavaszváró Fesztivált és Virágvásárt, mely két napos program, amivel közösen köszöntjük a tavaszt. Számos program teszi majd színesebbé a rendezvényünket, mint például a kézműves vásár, a virágcserebere, a minikert workshop, az állatsimogató, egy nagyjáték, valamint zenés-verses előadások és még sok más.


Forrás: Newsroom Communicator