- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Sajtófesztiválon az MTTK

Sinkovics Eleonóra

2022. 05. 23. 12:04

Idén is elismerésben részesültek a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar képviselői a budapesti Ifjúsági Sajtófesztiválon. Dr. Zakinszky Toma Viktória az Év Mentora díjban részesült, míg Dudás Norbert harmadik helyezést ért el Az Év diák-videóújságírója kategóriában.

Tavaly, 2021-ben is pályáztak a Kárpát-medencei szintű Tehetséggondozó Diákmédia pályázatra, akkor sem tértek haza üres kézzel. Dudás Norbert másodikos kommunikátor hallgató tavaly különdíjban részesült, idén viszont már dobogóra is állhatott.
- Különdíjazásom után eldöntöttem, hogy ebben az évben is készülök a pályázatra. Videós riportot készítettem Pintér Norberttel, aki látássérült. A videóval be szerettem volna mutatni, hogy egy hátrányos helyzetű személy is tud boldog lenni, sőt, sokszor több motivációval rendelkezik, mint egy hétköznapi ember.

Cikk kép

- Hogy hatott rád, hogy „csak” harmadik helyezett lettél? Elbátortalanított, vagy a jövőben ez fog motiválni, hogy hozd a maximumot?
- Én nagyon örülök az elismerésnek, harmadik ide vagy oda. Ez nekem egy pozitív visszajelzés, hogy a munkám jó irányba halad. Nem azért jelentkeztem ide, hogy díjazott legyek, hanem hogy fejlesszem magam.

Dr. Zakinszky Toma Viktória, az MTTK tanárát a diákjai jelölték az Év mentora címre. A pályázat bizottsága idén rendhagyó módon egy anyaországi és egy határon túli jelöltet részesített ebben az elismerésben.
- Jó érzéssel tölt el, hogy a diákjaim jelöltek. Ebből is érződik az irántam táplált bizalom, nekem is egy hatalmas élmény, hogy kiérdemelhettem az Év mentora címet. Jó volt visszaigazolást kapni arról, hogy így értékelik a munkámat, ez tovább ösztönöz a folytatásra. A lehető legjobb megerősítés, amit egy tanár a tanulóitól kaphat!

Cikk kép

- Számít még további nominációra ezen a területen?
- Természetesen ez a diákoktól függ, ezt nem tudhatom. Mindenesetre ez egy külső megerősítése annak, hogy ami az oktatási folyamatban zajlik, az megfelel a tanulóimnak.

A budapesti sajtófesztiválon elsőéves kommunikátor hallgatók is részt vettek, és hála a fesztivál adta lehetőségeknek, rengeteg élménnyel és új tudással térhettek haza.

Forrás: Newsroom Communicator