- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Tanévnyitó az MTTK-n

Balázs Zita

2022. 10. 03. 20:27

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar október harmadikán hivatalosan is megnyitotta kapuit a 2022/23-as tanév első évfolyamra induló diákjai előtt. A gólyákat ünnepélyes megnyitóval várták a Karon.

Az egyetem idén 59 elsőst fogadott. A szerb és a magyar himnusz után Búzás Brigitta, a Karrierépítő Központ képviselője bemutatta a Kar oktatóit és munkatársait. Ezek után Prof. dr. Pintér Krekić Valéria oktatásért felelős dékánhelyettes köszöntötte az elsős hallgatókat. A dékánhelyettes beszédében hasznos tanácsokkal és információkkal látta el a diákokat, emellett sok sikert és zökkenőmentes egyetemi éveket kívánt nekik.

Cikk kép

A köszöntőbeszéd után az MTTK Band a Mi vagyunk a Grund című dallal lépett fel.

Cikk kép

A HÖK vezetésével ünnepélyes fogadalmat is tettek a diákok. Végezetül Dudás Éva, a Tanulmányi Osztály vezetője minden fontos tudnivalót és formaságot elmondott a diákoknak.

Cikk kép

Törteli Anna kiskorától kezdve érdeklődik a média iránt. Számára egyértelmű volt, hogy az okleveles kommunikátor szakot választja.
- Hatalmas álmom volt, hogy bekerüljek a média világába, így mikor megláttam ezt a képzést, szinte azonnal eldőlt, hogy ide szeretnék iratkozni. Az iskolával szemben nincsenek elvárásaim. Povitívan állok elébe és hagyom, hogy vigyen az ár magával. Nagyon örülök, hogy egy ilyen színes műsorral fogadtak minket, nem úgy mint régen a gimmnáziumban.


Kolter László szintén a kommunikátor szakra iratkozott, úgy érzi, ez az iskola áll legközelebb a személyiségéhez.
- Úgy érzem, hogy az MTTK-n megtaláltam minden olyan feltételt, melyekkel élni tudok és a jövőben is érvényesülhetek. Minőségi és gyakorlat-orientált oktatásra számítok az iskolától, szerintem mindent meg fognak tenni a fejlődésem érdekében. Nekem nagyon tetszett a megnyitó, jó beszédeket hallhattunk és kedves tanárokat ismerhettünk meg.

Cikk kép

Búzás Brigitta a Karrierépítő Központ képviselője elmondta, a gólyák ünnepélyes fogadása hagyománynak számít a Karon.
- A hozzánk iratkozó fiatalok bizalmat szavaztak intézményünknek, oktatóinknak azzal, hogy Karunk képzései közül választottak. Köszönettel fogadjuk e bizalmat, s ezért egyetemi éveik kezdetét kiemelt napként kezeljük. Tanulmányaik sikere a jövőbeli kölcsönös együttműködés és tisztelet függvénye. Hosszú folyamat lesz, amelynek végén majd reméljük, szintén együtt ünnepelhetünk. Közösségünk jövőbeli oktatói, nevelői, szószólói kerülnek ki hallgatóink közül. Az első pillanattól igyekszünk példaként azt mutatni nekik, hogy tiszteletteljes hozzáállással, alapos munkával, közös erővel eredményesen építhető közösségünk, és becsüljük fiataljainkat, akik ezen építő folyamat aktív tagjai kívánnak lenni. Okunk van tehát ünnepelni.

Cikk kép

Forrás: Newsroom Communicator