- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Varjú Maja

Valóra vált álom

Rózsa Krisztina

2022. 07. 03. 14:09

Modellkedik és egyetemre jár. Ez biztosan valami tévedés lehet. Újabb tévhit megcáfolására vállalkozunk ebben az interjúban, miszerint a modellkedés és a divat világa nem összeegyeztethető a tanulással. A magyarkanizsai Varjú Maja a budapesti Eötvös Lóránt Tudományegyetem Pedagógia és Pszichológia Karának hallgatója, emellett pedig modellkedéssel foglalkozik. Nagy álma volt, hogy egyszer külföldön is kipróbálhassa magát. Idén februárban lehetőséget kapott arra, hogy kiutazzon Isztambulba, ahol a kifutón és a kamera előtt is dolgozott. Az utazás részleteiről, a sikerekről és nehézségekről, a modellek világáról faggattuk a magyarkanizsai lányt.

Mikor és hogyan csöppentél a modellkedés világába?
2016-ban, 14 évesen, a nyolcadik osztály végén jött valahogy rám, hogy kipróbáljam a modellkedést, és felkerestem egy ismert vajdasági modellt. Ő a Visage ügynökséget ajánlotta. Elküldtem nekik a jelentkezésem és visszahívtak. Mondták, hogy épp most lesz a 2016-os „Look Of The Year” modellverseny, amit a Cosmopolitan újsággal együtt szerveznek, megpróbálhatnám... Nem tudtam, hogy ez a verseny milyen vagy mekkora, különösebb elvárások nélkül mentem el, csak hogy kipróbáljam magam. Végül megnyertem, a szakmai zsűri engem talált a legjobbnak. Ezután leszerződtem a Visage ügynökségnél.

Hogy jött a lehetőség, hogy kijuss Isztambulba?
Szeptemberben szerződést kötöttem az Eleven ügynökséggel. Előtte tartottam egy pár hónapos szünetet, mivel úgy éreztem, hogy szükségem van rá, az iskola és magam miatt is. Náluk kaptam a lehetőséget, hogy kimenjek két hónapra Isztambulba, mivel egy ottani ügynökség szeretett volna velem dolgozni

Mennyire volt nehéz meghozni a döntést, hogy külföldön vállalj modellkedést?
Igazából 14 éves korom óta ez volt a legnagyobb álmom, hogy ki tudjak utazni külföldre, tehát egyértelmű volt, hogy élek a lehetőséggel. Kicsit bonyolultabb volt, hogy közben Budapesten egyetemre járok és halasztanom kellett a félévet. Nyilván ezt a döntést már kicsit nehezebb volt meghozni, de úgy gondolom, hogy egy ilyen utazás minden pénzt megér. Nehéz volt itt hagyni két hónapra a családot, a barátokat, úgyhogy ehhez kellett egy mély levegő.

Mennyi időd volt felkészülni az utazásra?
Január végén tudtam meg, hogy február hetedikén fogok indulni, azelőtt volt már szó az utazásról, csak én azt gondoltam, hogy majd tavasszal. Nagyon nem számítottam rá, voltak családi programok is tervezve, és ez egy kicsit megnehezítette az egészet. Kevés időm volt felkészülni, de lélekben már régóta készültem rá, mivel mindig erre vágytam.

Cikk kép

Mennyi időt töltöttél ott? Milyen munkákat kaptál?
Február 7-én indultam és március 24-én értem haza, ami kb. 7 hét. Ez az idő alatt volt pár fotózásom, aminek nagyon örülök. Közben a Fashion Week-en is dolgoztam Isztambulban, ami a kifutó munkák szempontjából fontosabb.

Melyik fotózás volt számodra a legemlékezetesebb és miért?
- Volt egy arany és gyémánt márka, akik új kollekciót fotóztak. Nagyon érdekes volt, mert az egész studiót teleöntötték homokkal, voltak sziklák, és nagyon jó volt az egésznek a hangulata. Kaptam egy kopasz macskát a kezembe, az nagyon furcsa tapasztalat volt, mert sose fogtam és nem is szeretnék többet, de aranyos volt. Az egy nagyon jó fotózás volt, teljesen kreatív, önmagam lehettem.

Cikk kép

Voltak nehézségek?
Úgy mondanám, hogy 50-50 volt, hogy mennyi volt a jó dolog és a nehézség, nagyon furcsa volt ilyen távol lenni az itthoniaktól, mert nyilván voltam már egyetem alatt is ennyi ideig távol, viszont nem ilyen messze. Megpróbáltató volt, hogy tudtam, hogy innen nem bírok csak úgy hazamenni. Illetve minden nap castingokra jártunk, ahol nagyon sok lány volt, és ezt megérteni, hogy nem mindig sikerül megkapni egy munkát, nem könnyű. Okosan kellett kezelni ezeket a dolgokat. Megtanulni, hogy nem te vagy a hibás, hanem egyszerűen nem azt a típust keresik. Utolsó előtti héten ráadásul beteg lettem, és ugyanúgy kellett dolgozni, akkor éreztem, hogy már lelkileg is elfáradtam, és nagyon mennék haza. Szerencsémre ott voltak a szobatársaim, akik mindig támogattak. A barátom is kijött négy napra meglátogatni, így a rossz dolgok mellé mind társult egy kis pozitív feltöltődés.

Cikk kép

Hogy nézett ki egy napod?
Minden napunk máshogy nézett ki, volt, hogy egy nap tizenegy casting volt, de olyan is volt, hogy csak kettő. Mindig előtte való este kaptuk meg a következő napra a tervet. Igyekeztünk minél többet kirándulni is, mert rengeteg látványosság volt.

Jövőbeli célok, tervek?
A jövőbeli céljaim között vannak további utazások, mert rájöttem, hogy így nagyon sok tapasztalatot lehet szerezni. Az egyetemet is szeretném befejezni minél hamarabb, és emellett komolyabban foglalkozni a modellkedéssel, ameddig csak lehet, amíg vannak lehetőségek.

Forrás: Newsroom Communicator