- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Google

A környezetet védeni túl egyszerű lenne?

Kukli Kristóf

2021. 05. 25. 13:51

A szabályok betartása helyett trükkös módon játszák ki a környezetszennyezésre vonatkozó törvényt a hajózási vállalatok, és ezzel vízen úszó szeméttelepeket hoznak létre a kikötőkben.

A hajózási társaságok azzal a technológiával élnek vissza, amely lehetővé teszi, hogy
a hajók kipufogógázából kiszűrjék a ként, és azt folyékony formában a tengerbe eresszék.

A Nemzetközi Hajózási Szervezet (IMO) döntése értelmében a teherhajók és a kirándulóhajók 2020 januárja óta kénytelenek alacsonyabb szinten tartani a kipufogógázzal kibocsátott kén mennyiségét, a hajózási társaságok azonban ahelyett, hogy áttértek volna az alacsonyabb kéntartalmú üzemanyagok használatára, olcsóbb megoldásként beszerezték a kipufogógázból a ként kimosó berendezéseket.

Kutatások kimutatták, hogy évente több mint 10 milliárd tonna kénnel szennyezett vizet engednek a tengerekbe és óceánokba, ezt a technológiát használva.

Ami még aggasztóbb, hogy a szennyezés nem oszlik szét a világ vizein, hanem bizonyos térségekre korlátozódik, ahol a vízszennyezés eddig is számottevő problémaként volt jelen.

A probléma forrásának azt nevezték meg, hogy az előzőekben is említett 2020-as korlátozásokkal nem magát a környezetszennyezést akarták visszaszorítani, hanem csak bizonyos anyagok kibocsátását.

Forrás: 24.hu