- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pixabay

Magyarországon élő külföldiek is oltakozhatnak

Juhász Petra

2021. 05. 06. 10:20

A Magyarországon élő külföldiek mellett a TAJ-számmal nem rendelkező, külföldön élő és külhoni magyarok is tudnak regisztrálni az oltásra.

A regisztrációt a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon tehetik meg, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben olvasható. Ahhoz, hogy a személyazonosságot hitelesíteni tudják az érintettek, a regisztrációs felület módosult a számukra. Az oltást a Magyarországon élő külföldiekkel kezdik, a külföldön élő magyarok oltását csak később végzik. Az anyaországban élő külföldiek május második felében vehetik fel a vakcinát, erről később tájékoztatnak majd. A TAJ-számmal nem rendelkező Magyarországon élő külföldieknek a regisztráció alatt szükséges megadniuk a nevet, az életkort, az e-mail címet, a telefonszámot és az értesítési címet. Tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek esetében a tartózkodási engedély vagy személyazonosító számát, továbbá az útlevél, vagy személyazonosító igazolvány okmányazonosítóját.
A TAJ-számmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgároknak meg kell adniuk a név, életkor, e-mail cím, és telefonszám mellett a személyazonosító számukat vagy magyar útlevelük okmányazonosítóját, a személyazonosító igazolvány okmányazonosítóját, illetve a védettségi igazolvány kívánt kézbesítési címét.

Forrás: kormany.hu